Mercedes-AMG A 35 en CLA 35 krijgen Edition 55-verjaardagseditie (2022)

Mercedes-AMG A 35 Edition 55 2022

Mercedes-AMG viert dit jaar zijn 55ste verjaardag, en dat doen ze op hun eigen manier. Chique feestjes hebben we dus nog niet gezien en emotionele speeches al evenmin, maar in de plaats daarvan trakteren ze ons op een reeks speciale edities. De nieuwste toevoeging neemt de compactste AMG’s voor zijn rekening.

Een kleine maand geleden kwam Mercedes-AMG al met het blijde nieuws naar buiten: dit jaar viert de tuner zijn 55ste verjaardag. Om dat te vieren schotelden ze ons toen twee peperdure special editions voor: een radicale ‘Track Series’ voor de AMG GT en een G63 in ‘Edition 55’-tenue. Die laatste behandeling trekken ze nu ook door naar hun compactere modelletjes, kwestie van ook de (iets) minder bedeelden te laten meegenieten.

AMG-superfan?

Mercedes-AMG stelt nu namelijk de Edition 55-versies voor van vier modellen: de A 35 in sedan- en hatchbackvorm en de CLA 35 coupé en shooting brake. Voorlopig zien we de aanpassingen enkel aan het werk op de korte A-Klasse, en daaruit blijkt meteen dat die de toon volgt die de G63 Edition 55 eerder al gezet had. Zo kan je ze enkel bestellen in het metalliczwart of -wit, krijgen ze een specifieke striping met daarin het AMG-logo verwerkt en wordt het interieur opgesmukt met rode accenten. Bovendien krijgt je A of CLA als Edition 55 standaard 19-inchvelgen en het anders optionele aerodynamicapakket met natuurlijk een knoert van een spoiler.

Mercedes-AMG A 35 Edition 55 2022

Mercedes-AMG beperkt deze behandeling vreemd genoeg enkel tot de 35-modellen uit het A- en CLA-gamma. Op de nochtans sterkere en duurdere 45 S-versies zal je dit pakketje naar eigen zeggen dus niet kunnen krijgen. Dat ligt misschien aan het prijskaartje dat ermee gepaard gaat, want je zou er nog eens 12.614 euro bovenop de basisprijs van de auto voor moeten betalen. Daarmee wordt je A 35 — die standaard 60.137 euro kost — al een dure vogel, dus als je dit nog zou toevoegen aan de 74.173 euro die je voor een A 45 S moet neertellen, dan moet je al écht een AMG-superfan zijn om er zo’n prijs voor over te hebben.

Update: het Edition 55-pakket is nu ook verkrijgbaar op de 45 S-versies. Meer informatie vind je hier!

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités