Toyota belooft een GR Supra met manuele versnellingsbak

Toyota GR Supra manueel 2022

De GR-afdeling van Toyota heeft een interessante set plaagplaatjes de wereld in gestuurd, en die bestaat vooral uit een collectie pedalen. Drie pedalen, dan wel, vergezeld door een voor de gelegenheid rode Supra-badge. Inderdaad: de Toyota Supra krijgt een handbak!

We kunnen er niet omheen: de handbak wordt tegenwoordig zelfs in sportieve modellen vervangen door een automaat. Hoeveel dubbele koppelingen en schakelpedaaltjes die bakken ook hebben; het gemis van een klassieke pook blijft knagen bij heel wat liefhebbers van het betere stuurmanswerk. Dat weten ze ook bij Toyota, en daar belooft de constructeur iets aan te gaan doen.

Supra-specifieke bak?

De Japanners hebben namelijk een teaser de wereld in gestuurd die maar weinig aan de verbeelding over laat. Naast een foto van het herkenbare achterwerk van de GR Supra bevat het persbericht namelijk ook een aantal beelden van pedalen. Dat zijn er telkens drie, waarmee Toyota wil zeggen dat ze hun sportwagen binnenkort trakteren op een manuele versnellingsbak. Dat wordt er trouwens niet zomaar eentje: ze spreken over een gloednieuwe, op maat gemaakte bak voor de Supra. We vragen ons dus af of het hier om een ander exemplaar zou gaan dan de handbak die al in de technisch gelijkaardige BMW Z4 te vinden is...

Toyota GR Supra manueel 2022

Naast het extra pedaaltje merkt de kenner nog iets op uit de beelden, want de Supra-badge achterop het getoonde exemplaar lijkt in een rood tintje te zitten. Zo zou Toyota het onderscheid maken tussen de versies met automaat en die met de manuele versnellingsbak. Wanneer je binnenkort nog eens het voorrecht hebt om een GR Supra te zien rijden, dan kan je dus meteen ook zeggen of de bestuurder zelf door de versnellingen aan het werken is.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités