Honda toont elektrische sportwagens tijdens voorstelling toekomstvisie

Honda elektrische sportwagens teaser 2022

Wie het gamma van Honda de laatste tijd maar wat saai worden vond, kan binnenkort wel eens een verrassing voorgeschoteld krijgen. Tijdens een nogal theoretische presentatie van de toekomstvisie van het merk is namelijk een plaatje opgedoken met daarin twee gesluierde, sportief gelijnde modellen.

Bij Honda winden ze plots geen doekjes meer om hun elektrificatieplannen. De Japanners hadden al de Honda E, maar beloofden enkele weken geleden nog in de loop van volgend jaar een elektrische HR-V-afgeleide op de markt te brengen. In de VS tilden ze hun samenwerking met GM dan weer tot een nieuw niveau, waarin de twee constructeurs samen EV’s gaan produceren vanaf 2027. Nu gieten ze die elektrische ambities in een groter plaatje, en daar maken ook twee sportwagens op stroom deel van uit.

Cijfertjes en supercars

Om maar meteen met het sensatienieuws te beginnen: ergens tussen de cijfertjes in doken ineens twee versluierde sportwagens of misschien zelfs supercars op. Volgens de presentator ging het om elektrische modellen, maar meer mochten we er nog niet over weten. De kans zit er echter wel in dat één van deze twee de naam ‘NSX’ zal dragen, want er doen al langer geruchten de ronde dat Honda’s inmiddels alweer ter ziele gegane supercar zou terugkeren met een zuiver elektrische aandrijflijn. Of die dan ook naar Europa komt is nog maar de vraag, want in tegenstelling tot heel wat andere constructeurs houdt Honda in de toekomst wél nog vast aan een afwijkend gamma voor verschillende markten.

Honda NSX Type S 2021

Ook de cijfertjes die in de presentatie naar boven kwamen waren niet verkeerd. Zo wil Honda in de komende tien jaar omgerekend een kleine 37 miljard euro gaan investeren in elektrificatie. Daaruit moet een toegewijd elektrisch platform voortvloeien onder de noemer ‘e:Architecture’, waarop binnen dit en een decennium pakweg 30 verschillende modellen gebaseerd moeten zijn. Dankzij deze investering wil Honda vanaf 2030 wereldwijd ongeveer 2 miljoen EV’s per jaar verkopen, wat iets minder dan de helft is van hun huidige jaarlijkse verkoopcijfer. Daarmee blijven de Japanners in vergelijking enigszins conservatief, maar ze willen hun verbrandingsmotoren dan ook maar kwijt vanaf 2040.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités