‘Estrema’: nieuwe topversies voor (reguliere) Alfa Romeo Giulia en Stelvio (2022)

Alfa Romeo Giulia Stelvio Estrema 2022

Alfa Romeo trakteert zijn bestaande modellengamma alweer op een subtiele uitbreiding. Zo krijgen de Giulia en Stelvio binnenkort een gloednieuwe ‘Estrema’-versie bovenaan de ladder. Zolang we de sporten waarop de Quadrifoglio-modellen staan even vergeten, wel te verstaan.

Als autoliefhebber is dit vermoedelijk een zinnetje dat je graag zal lezen: Alfa Romeo groeit. Zo presenteerde de constructeur met zijn Tonale zopas nog een gloednieuw model — het eerste in dik vijf jaar — en voegen ze nu ook trots een nieuw uitrustingsniveau toe aan hun bestaande gamma. Zo komen de Giulia en de Stelvio binnenkort als ‘Estrema’ in de showroom te staan, die het bruggetje naar de Quadrifoglio-versies alweer wat smaller moet maken.

Meer dan wat logootjes

Dat doet het nieuwe uitrustingsniveau echter niet zozeer met sterkere motoren, want beide modellen houden gewoon vast aan hun gekende benzine- en dieseltoppers met respectievelijk 280 en 210 pk. De Estrema’s komen echter wel met andere technologische vernieuwingen. Zo onderscheiden de nieuwkomers zich van hun Super-, Sprint-, TI- en Veloce-soortgenoten door standaard toevoeging van adaptieve ophanging en een sperdifferentiëel. Bovendien worden ze ook telkens voorzien van een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. Van buitenaf herken je ze vooral aan een grille en spiegelkappen in koolstofvezel, zwarte velgen en de nodige Estrema-logootjes.

Alfa Romeo Giulia Stelvio Estrema 2022

De lancering van deze nieuwe subtoppers kan trouwens wel eens meer betekenen dan je zou denken. Zo is het nog maar de vraag of de nieuwe Tonale wel een Quadrifoglio-versie zal krijgen, want een topman binnen Alfa Romeo gaf al te kennen dat de constructeur dit label enkel overweegt voor modellen die aan strikte prestatie-eisen beantwoorden. De nieuwe Estrema-versie zou dus misschien wel eens een achterpoortje kunnen zijn om de Tonale toch te trakteren op een nog snellere variant dan de Veloce, zonder de waarde van de Quadrifoglio-naam onderuit te halen met een in de basis voorwielaangedreven SUV. Voorlopig is het dus afwachten tot Alfa Romeo een dergelijke ‘Estrema’ ook voor het Tonale-gamma aankondigt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités