Officieel: BMW 8 Reeks gaat aan de facelift (2022)

BMW 8 Reeks facelift 2022

De BMW 8 Reeks gaat alweer een aantal jaren mee en hoewel je dat er nog niet aan ziet, vond BMW het tijd voor een update.

Je ziet ze niet zo vaak rijden natuurlijk, daarom valt de veroudering ook wat minder op. Om de helft van het leven van deze generatie 8 Reeks te vieren, wordt de wagen getrakteerd op een heuse facelift.

verlichte nieren

Dat mag je letterlijk nemen want BMW zorgt voor een -zij het erg licht - herwerkte snoet. Die krijgt een modernere look en BMW steekt ook verlichting in de grille, mocht je vinden dat die nog niet prominent genoeg aanwezig is. Geen nood, de verlichting gaat aan wanneer de deur geopend wordt en de bestuurder kan de gimmick handmatig uitzetten. De koplampen zijn tegenwoordig standaard voorzien van grootlichten met anti-verblindingsfunctie in de verder adaptieve LED-koplampen.

BMW 8 Reeks facelift 2022

Bij de facelift horen ook nieuwe kleuren. Zo kan de koper tegenwoordig kiezen voor Skyscraper Grey, San Remo Green, M Portimao Blue en Individual Frozen Tanzanite Blue. Ook bij de velgen zijn er nieuwe keuzes, allemaal in 20 inch-maat. Tegelijk plaatst BMW vanaf de facelift het M sports pack standaard op alle versies van de 8 Reeks.

BMW 8 Reeks facelift 2022

grotere schermen

Binnenin ziet de 8 Reeks een multifunctioneel M lederen stuurwiel met schakelpeddels voor de Steptronic Sport automaat toegevoegd aan zijn standaarduitrusting. Dat is echter niet alles, ook de Multifunctionele zetels en Individual Merino leder is tegenwoordig standaard op elke versie van de 8 Reeks. Kijken we naar het dashboard dan zien we dat de Live Cockpit tegenwoordig een Control Display heeft van 12,3 inch groot, terwijl dat vroeger 10,25 inch was.

BMW 8 Reeks facelift 2022

De nieuwe BMW 8 Reeks is er nog altijd in drie carrosserievarianten; de Coupé, de Cabrio en de vierdeurs Gran Coupé. Voor de motoren tekent de 3.0 zescilinder present in de 840i en 840i xDrive, een diesel is er nog altijd voor de 840d xDrive, bijgestaan door een 48 volt mild hybrid aandrijving. Bovenaan het gamma staan de M850i en M850i xDrive, aangedreven door de 4.4 V8 met 530 pk. Dat is natuurlijk als je de M8 Competition niet meetelt, die duwt namelijk 625 pk uit de V8-motorisatie.

Vanaf maart staat de vernieuwde 8 Reeks in al zijn smaken bij de dealer.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités