Vijf nieuwe crossover-SUV’s die je vanaf 2022 kan kopen

Toyota Corolla Cross Hybrid 2021

Hoe hoger hoe beter, is dat tegenwoordig niet het credo van de gemiddelde autokoper? Maar als het toch nog wat betaalbaar en inzetbaar moet blijven, dan ga je best shoppen in het segment van de crossovers. Deze vijf SUV-achtigen kan je in de loop van 2022 bij de dealer vinden.

De grenzen tussen de SUV en de crossover worden hoe langer hoe vager, want zowat iedereen ziet zijn auto tegenwoordig het liefst met een ruige toets. Ook in het komende jaar worden er daarom heel wat nieuwe crossovers op de markt gebracht. In deze lijst kijken we uit naar vijf exemplaren van de betaalbare, compactere soort.

Suzuki S-Cross

Suzuki S-Cross 2021

Suzuki heeft zijn S-Cross in een nieuw jasje gestoken en dat zal je geweten hebben. De Japanner ziet er ruiger dan ooit tevoren uit dankzij een hoekiger koetswerk en een traditioneel hoogpotige houding. Hij bevestigt zijn SUV-ambities met optionele vierwielaandrijving, al stuurt het 1.4-literblokje met mild-hybridehulp zijn vermogen standaard naar de voorwielen. De S-Cross staat al vanaf begin 2022 in de Suzuki-showroom en moet minstens 26.875 euro kosten.

Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross Hybrid 2021

Na een jaartje getwijfel brengt Toyota toch deze Cross-afgeleide van zijn iconische middenklasser naar Europa. Die gaat echter wel wat verder dan zijn naam doet vermoeden want de crossover heeft meer weg van een mini-RAV4 dan van een hoge Corolla. Op motorisch vlak krijgt de Cross een gloednieuw hybridesysteem op basis van een 2.0-litermotor en de keuze tussen twee- of vierwielaandrijving. Prijzen zijn nog niet bekend, maar verwacht de Corolla Cross alvast op Belgische bodem rond het midden van 2022.

Honda HR-V

Honda HR-V e:HEV 2021

De hybridemodellen in onze lijst blijven maar komen, want ook deze Honda komt er enkel met een aandrijflijn onder stroom. De HR-V draagt namelijk voortaan een “e:HEV”-staartje achter zijn naam en krijgt een 1.5-liter viercilinderblokje in combinatie met een elektromotor boven zijn vooras. Bovendien laat het model de ietwat bolle styling van zijn voorganger achterwege voor een strakke, dynamische koets. Je vindt hem vanaf begin 2022 bij de Honda-dealer, waar ze voor minstens 30.480 euro over de toonbank zullen gaan.

Kia Sportage

Kia Sportage 2021

De Sportage is inmiddels al een gekende naam, want dit is alweer de vijfde generatie van de Koreaanse crossover-SUV. Die pakt het op vlak van design alweer een beetje gewaagder aan dan zijn voorganger. Zo krijgt Kia’s herkenbare ‘Tiger Nose’ voortaan gezelschap van boomerangvormige dagrijlichten en een enorme grille. Ook deze SUV speelt de kaart van de elektrificatie want hij is er als mild-hybride, als zelfladende hybride en als plug-inhybride. Hij wordt vanaf begin 2022 beschikbaar aan een basisprijs van 30.990 euro.

Renault Austral

Renault Astral teaser 2021

Ook Renault pakt binnenkort uit met een nieuwe crossover-SUV, en die krijgt ook meteen een nieuwe naam. Deze Austral moet de plaats van de Kadjar innemen, en zijn naam moet ons doen dromen van verre reizen naar zuiderse oorden. Voorlopig blijft het echter nog bij dromen want los van een enkele afbeelding van de nieuwe typeaanduiding op een kofferklep hebben we nog geen beelden of informatie over de Austral ontvangen. De auto wordt in het voorjaar van 2022 onthuld en werd hier en daar al in camouflage gespot tijdens preproductietests. De kans zit er dus dik in dat hij nog in 2022 in de showrooms verschijnt.

Heb je toch liever een zuiver elektrisch model, of wil je vooral plezier beleven in je volgende auto? Bekijk dan ook onze andere 2022-lijstjes!

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Yannick 21:49
Portrait de Yannick

Toyota Corolla Cross GR zou nog wel fijn ding kunnen worden.
Nieuwe Sportage is ook zeker niet verkeerd. EV6 interieur in dat ding is ook leuk

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités