Spaanse politie neemt grote bestelling Alfa Stelvio’s in ontvangst

Alfa Romeo Stelvio Guardia Civil 2021

Bij het woord “politieauto” beelden wij Belgen ons doorgaans een bestickerde Volkswagen Transporter, een muisgrijze BMW 3 met getinte ruiten of een Volvo V90 met een soort imperiaal vol flikkerlichten op zijn dak in. Een Spanjaard, die mag aan een Stelvio denken.

Dat de dames en heren bij de Franse Gendarmerie het getroffen hebben met hun nieuwe vloot van Alpine A110’s betwijfelen we niet, maar we zien onze eigen politie nog niet meteen hun VW-busjes voor de snelle tweezitter inruilen. Dit is echter wel een ideetje dat we naar onze lokale commissaris zouden doormailen, want de Spaanse Guardia Civil heeft net een hele horde aan Alfa Romeo Stelvio’s ontvangen. Vijf zitplaatsen, een ruime koffer en heel wat charisma; wat wil je nog meer?

301 x Stelvio

De Guarda Civil was alvast overtuigd van de Italiaanse SUV, want de politie-eenheid nam gisteren een bestelling van maar liefst 301 exemplaren in ontvangst. Dat zijn trouwens niet de eerste Stelvii die onder de Spaanse arm der wet dienen: de auto’s worden hier en daar al ingezet sinds 2018. De nieuwe Alfa’s krijgen allemaal een 2.2-liter dieselmotor onder de kap die zijn 190 caballos langs een achttrapsautomaat naar de vier wielen stuurt. Uiteraard worden ze ook voorzien van typische geel-groene striping, en van een zwaailichtbalk met een inklapbaar berichtenpaneel.

Alfa Romeo Stelvio Guardia Civil 2021

Als je de Stelvio toch een ietwat averechtse keuze vindt voor de Guardia Civil, dan begrijpen we dat best. Heel wat politiekorpsen gaan namelijk in eigen land shoppen voor hun dienstvoertuigen dus dan had je eerder gestreepte Seats of misschien zelfs Cupra’s verwacht. De Spanjaarden kiezen echter al jaren voor Alfa Romeo; zo mogen deze Stelvio’s bijvoorbeeld de 156 en de 159 tot hun voorouders rekenen.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Ronny De Saedeleer 08:42
Portrait de Ronny De Saedeleer

Straf dat ze niet aan het eigen land denken en dus niet voor SEAT/CUPRA gaan. Desalniettemin is de Stelvio wel een mooie keuze. Ik heb meer voeling met Alfa dan met SEAT.

Jos D. 08:54
Portrait de Jos D.

SEAT = VAG. Dat zal ook wel meespelen :-)
Het is is als kiezen tussen een boterham met kaas en een club sandwich als je honger hebt. En dan is de keuze rap gemaakt.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités