Subaru STI E-RA Concept wordt sportieve EV

Subaru STI E-RA Concept 2021 Teaser

Subaru heeft een eerste teaserafbeelding de wereld in gestuurd van een nieuw elektrisch model, de STI E-RA Concept. Hoewel het vermoedelijk (en hopelijk) nog om een werktitel gaat geeft die naam wel al weg dat de auto een sportief karakter moet krijgen.

Bij de overstap naar elektrische auto’s neemt Subaru zijn STI-afdeling gewoon mee, zoveel kunnen we al afleiden uit het plaagplaatje dat de Japanners vandaag vrijgeven. De constructeur brengt namelijk een heel gamma aan modellen naar de Tokyo Motor Show die onder handen genomen zijn door zijn STI-afdeling, waaronder ook een gloednieuwe EV.

STI gaat elektrisch?

Van die nieuwkomer krijgen we voorlopig alleen een in mist gehulde neus te zien, al zijn daar meteen een paar opvallende kenmerken aan. Zo heeft de auto op het eerste gezicht geen grille, wat ons samen met de “E-“ in de naam doet vermoeden dat het om een elektrisch model gaat. Daarnaast vertoont de STI E-RA opvallende, C-vormige koplampen die we nog niet eerder op andere modellen te zien kregen, dus we kunnen ervan uitgaan dat dit niet gewoon een geëlektrificeerde versie van een bestaande Subaru zal zijn.

Tot slot is dit naar ons weten de eerste keer dat de constructeur het STI-logo zo’n prominente plaats op de front van een model geeft. De kans zit er dus in dat deze auto uitsluitend als STI-versie op de markt zou komen of — maar nu denken we wel heel hypothetisch — dat Subaru het STI-label Cupra-gewijs omtovert tot een eigen merknaam. Laat ons echter vooral niet te hard van stapel lopen: met deze conceptcar wil Subaru in de eerste plaats kennis opdoen voor de racerij in een koolstofneutrale context. We kunnen dus nog niet met zekerheid zeggen dat het ooit tot een productiemodel zal komen, laat staan dat die dan ook naar Europa komt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités