Honda plaagt verder met Civic Type R op Suzuka-circuit

Honda Civic Type R Teaser 2021

Honda heeft een reeks teaserplaatjes de wereld in gestuurd van zijn nieuwe Civic Type R die aan de tand gevoeld wordt op het Suzuka-circuit in Japan. In camouflage, wel te verstaan, want nog steeds mogen we de hothatch niet in zijn volle glorie bewonderen.

Bij Honda weten ze ons geduld best wel op de proef te stellen. We maakten namelijk in juni van dit jaar al kennis met de nieuwe Civic, maar of we in Europa ook de bloedsnelle Type R zouden krijgen bleef een mysterie. Hier en daar begonnen er echter zwaar bespoilerde Civics in camouflagetenue op te duiken en een tweetal maanden geleden bevestigde Honda dan eindelijk zijn komst. Dan zou je verwachten dat we hem nu toch bijna te zien krijgen, maar neen: de Japanners testen hun pretraket gewoon nog even rustig door.

Wishful thinking

Dat doen ze voor de gelegenheid nog eens met een fotograaf in de buurt — want beeld je in dat we de Civic Type R anders zouden beginnen vergeten. Zo krijgen we dus opnieuw officiële foto’s van de hothatch te zien in zijn ludieke camouflage vol mini-Type R’tjes. We zien de Honda poseren op het Suzuka-circuit en in de paddock, waar de banden worden gewisseld en de auto met zijn motorkap open even op adem komt. Je zou dus kunnen zeggen dat de Type R op de beelden wordt klaargemaakt voor het echte werk… Mogen we daar een nakende onthulling uit afleiden, Honda, of doen we weer aan wensdenken?

Honda Civic Type R Teaser 2021

Veel details weten we nog niet over de Civic Type R. Uit de vormen onder zijn latexpak kunnen we alvast afleiden dat de nieuwe generatie een stukje minder hoekig en radicaal voor de dag komt dan voorheen, al blijven de enorme spoiler en de drievoudige uitlaat wel behouden. Die hangt naar alle waarschijnlijkheid nog steeds aan een 2.0-liter viercilinder met, als we de vorige generatie willen overtreffen, dik over de 300 pk. Als we de geruchten mogen geloven wordt dit trouwens de laatste Europese Honda zonder elektrohulp, want het merk wil hier na 2022 alleen nog geëlektrificeerde modellen verkopen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités