Toyota Yaris binnenkort als (iets) sportievere GR Sport

Toyota Yaris GR Sport 2021

De nieuwe Toyota Yaris is zelfs in zijn standaardvorm de meest dynamische ooit. Om zijn pittige karakter nog wat meer in de verf te zetten lanceren de Japanners hun B-segmenter binnenkort als GR Sport-versie — niet te verwarren met de helemaal knettergekke GR Yaris, wel te verstaan.

Toyota’s ‘GR Sport’-lijn krijgt er een derde modelletje bij. Het uitrustingsniveau, dat je zou kunnen zien als het Japanse equivalent van een M-Pack of een AMG-Line, biedt nu al iets meer dynamiek aan de Corolla en de C-HR. Daar komt binnenkort de Yaris bij, die als GR Sport een fractie van de sensatie wil bieden die de GR Yaris met zich mee draagt.

Subtiele sportiviteit

Uiterlijk herken je de Yaris GR Sport vooral aan zijn 18-inchvelgen met rode accenten, een verduisterd meshgrille en een T-vormige diffuser onder de achterpartij. Binnenin vind je dan weer een bekleding van Toyota’s Ultrasuede met rode stiksels, een stuurtje overtrokken met geperforeerd leer en een resem GR-logootjes hier en daar. Desgewenst kan je de auto voorzien van een two-tonelaklaag in Dynamic Grey met een zwart dak; een unieke kleurstelling voor de Yaris GR Sport. Subtiele, smaakvolle aanpassingen wat ons betreft.

Toyota Yaris GR Sport 2021 interieur

Het nieuwe uitrustingsniveau drukt ook onderhuids zijn stempel op de Yaris, al blijven de wijzigingen ook hier tot een minimum beperkt. Meer vermogen haalt de GR Sport dus niet uit zijn hybride aandrijflijn van 115 pk, al is dat op zich geen slecht vermogenscijfer. De ophanging en het stuurhuis worden wel aangepakt door Toyota’s huistuner, Gazoo Racing. Zo ligt de Yaris GR Sport wat steviger op de baan en moet de stuurbekrachtiging nog wat directer en gevoeliger reageren.

De Yaris GR Sport wordt bij de dealers verwacht vanaf het tweede kwartaal van 2022. De meerprijs voor deze warm hatch is momenteel nog niet gekend.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
suskewiet 18:31
Portrait de suskewiet

eigenlijk heel erg jammer dat er geen sportievere afgeleide komt van de GR. Een lichtgewicht 3 deurs maar 2WD ipv 4WD met zo'n 200 pk. Perfecte Fiesta ST killer.
DUS TOYOTA LEES DIT AUB :-) !!!

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités