Audi Brussels mag waarschijnlijk Q4 e-tron produceren

Audi Q4 e-tron 2021

Audi heeft plannen om de Q4 e-tron in ons land te produceren, dat bevestigde het merk aan onze Duitse collega’s van Automobilwoche. De fabriek in Duitsland zou de enorme vraag naar het model niet alleen kunnen bolwerken, en dus zouden de overtollige Q4’s in Vorst van de band moeten rollen.

Er beweegt tegenwoordig heel wat in de Audi-fabriek in Vorst. Vorig jaar liep de vestiging de kans mis om Audi’s toekomstige vlaggenschip, de Artemis, te mogen bouwen maar even geleden kreeg het wel de productie van de Q8 e-tron toegewezen. Nu lijkt het erop dat daar nog een elektrisch model bijkomt, want Audi overweegt om een deel van de Q4 e-tron-bestellingen richting Vorst te sturen.

E-tron made in Belgium

Die elektrische SUV zou normaal gezien van de band rollen in de VW-fabriek van Zwickau, waar ook de Cupra Born, de ID.3 en de ID.4 gebouwd worden. Daar verandert ook niks aan, want Audi Brussels zou enkel verantwoordelijk worden voor de overtollige Q4 e-trons die de Duitse vestiging niet kan verwerken. De bestellingen voor dat model liggen namelijk aanzienlijk hoger dan verwacht.

Hoewel nog niks vast staat lijkt het maar logisch dat Audi Brussels de extra Q4’s toegewezen krijgt. De fabriek in Vorst is namelijk de enige onder Audi’s bewind die zich uitsluitend toelegt op de productie van elektrische wagens. Momenteel worden de Audi e-tron en de e-tron Sportback er gebouwd, en vanaf 2026 zou die de fakkel er dus doorgeven aan de Q8 e-tron.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités