Elektrische Mercedes EQB krijgt prijskaartje

Mercedes EQB 2021

Mercedes-Benz opent de orderboekjes voor zijn nieuwste elektrische SUV: de EQB. Daarbij krijgen we voor het eerst ook alle specificaties van het model te horen, waaronder natuurlijk zijn prijzen.

In een wereld vol elektrificatie blijft Mercedes-Benz niet bij de pakken zitten. Tegen 2030 zal het merk 100% elektrisch zijn, maar nog concreter willen de Duitsers in de loop van 2022 een elektrisch alternatief in elk van hun segmenten kunnen bieden. Daar hoort ook deze EQB bij, en daar weten we je nu alles over te vertellen

4MATIC voor iedereen

Je had het er waarschijnlijk wel al aan gezien, maar deze elektrische SUV deelt zijn basis en ook een groot deel van zijn koetswerk met de Mercedes GLB. Net als zijn verbrandingsbroer wordt de EQB dan ook standaard met vijf en optioneel met zeven zitplaatsen geleverd. Terwijl de reguliere GLB echter ook met voorwielaandrijving verkrijgbaar is kan je de elektrische SUV uitsluitend als vierwielaandrijver krijgen. Het aanbod begint namelijk bij de EQB 300 4MATIC met 228 pk en 390 Nm koppel en eindigt bij de EQB 350 4MATIC met 292 pk en 520 Nm koppel. Allebei krijgen ze een accupakket ter grootte van 66,5 kWh, goed voor een WLTP-actieradius tot 419 km.

Mercedes EQB 2021 7 zitplaatsen

Weinig verrassingen dus voor zij die line-up van de kleinere EQA al kennen, al kost een EQB je wel iets meer. De goedkoopste 300 4MATIC-versie zal namelijk in de catalogus staan vanaf 63.041 euro, zo’n 8.000 euro meer dan een gelijkaardige EQA. Voor een sterkere EQB 350 4MATIC ben je minstens 65.945 euro kwijt. Van de Mercedes EQA is er daarnaast ook een voorwielaangedreven 250-versie met 190 pk, maar die vind je in het EQB-aanbod niet terug.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
J. van Hees 13:23
Portrait de J. van Hees

en wanneer wordt de voorwielaangedreven versie verwacht???

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités