DS 7 Crossback Elysée is president Macrons nieuwe keuze

DS 7 Crossback Elysée 2021

De Franse president Emmanuel Macron heeft een nieuwe dienstwagen. Ook nu gaat hij weer voor een DS 7 Crossback, al ondergaat de Franse SUV enkele wijzigingen om het Macron naar de zin te maken.

Bij zijn inauguratie in 2017 kon Macron nog niet kiezen voor de plug-inhybride DS 7 Crossback. De versie met stekker staat nu al een tijdje in de catalogus, dus vormt de vierwielaangedreven E-Tense 4x4 met 300 pk de basis voor het nieuwe Franse presidentiële voertuig.

De Franse president liet wel de wielbasis verlengen: van aan de B-stijl tot de achteras komt er 20 centimeter bij, zodat de president zijn Crossback ook als mobiel kantoor kan gebruiken. Lijkt alvast geen probleem, want Macron beschikt over bijna 55 centimeter aan beenruimte. De achterbank werd vervangen door twee individuele zetels.

De presidentiële DS 7 Crossback Elysée meet in totaal 4,79 meter, maar de breedte en hoogte blijven ongewijzigd. De auto van Macron herken je aan zijn donkerblauwe koetswerkkleur, unieke 20-duimsvelgen, vlaggenhouders en specifieke “RF”-logo’s (voor République Française). O ja, en aan de blauwe en rode zwaailichten als je in het Parijse verkeer niet snel genoeg opzij zou gaan natuurlijk.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités