Maybach blaast 100 kaarsjes uit met speciale reeks

Mercedes-Maybach Edition 100

Exact 100 jaar geleden, in september 1921, reed Maybach op het salon van Berlijn zijn eerste productiewagen voor, de W3. Dat zet Mercedes nu in de verf met een speciale reeks voor de Mercedes-Maybach S-Klasse en GLS: de Edition 100.

Sinds dat debuut van de W3, deze maand exact 100 jaar geleden, heeft Maybach er een woelige geschiedenis op zitten. In 1960 werd het luxemerk overgenomen door huidig eigenaar Mercedes, waar het in 2002 een korte wederopstanding beleefde. Die was minder succesvol dan gehoopt, maar nu Mercedes de Maybach-naam als meest luxueuze uitvoering voor de S-Klasse en GLS gebruikt, gaat het de toenmalige Maybach Motorenbau GmbH weer voor de wind.

Mercedes-Maybach Edition 100

Voor de honderdste verjaardag van het Maybach-debuut heeft Stuttgart een speciale reeks klaar voor de Mercedes-Maybach S-Klasse en GLS. Die heet ‘Edition 100’ en herken je uiteraard aan de opschriften die de verjaardag vermelden. Die zie je op de C-stijl (S-Klasse) of D-stijl (GLS), op de naafdoppen en her en der in het interieur.

Mercedes-Maybach Edition 100

Tweekleurig

Het koetswerk krijgt een tweekleurige afwerking in high tech silver en nautical blue, het lederen interieur bestaat uit crystal white met accenten in silver grey pearl. Een beschermhoes met het Maybach-logo en een lederen opbergmap voor de sleutels en boorddocumenten krijg je er gratis bovenop. Prijzen voor deze Edition 100 geeft Mercedes dan weer niet.

Mercedes-Maybach Edition 100

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités