Officieel: Lamborghini Countach LPI 800-4 is hybride throwback (2021)

Lamborghini Countach LPI 800-4 2021

Hij werd geteased en gelekt, maar is dan eindelijk officieel: de Lamborghini Countach LPI 800-4. De legendarische naam keert terug voor 112 exemplaren, die allemaal een hybride V12 met supercondensator centraal achterin krijgen. Net als de Sián.

Jawel, de Lamborghini Countach is officieel terug. Niet als een pure terugblik naar het verleden, aldus de Italianen, maar als een voorstelling van hoe de auto uit de jaren 70 en 80 had kunnen evolueren naar een hedendaagse hypercar. Met hybridetechnologie uit de Sián dus, de eerste Lamborghini die rekent op elektrische ondersteuning.

Lamborghini Countach LPI 800-4 2021

Krachtige supercondensator

Dat betekent dat deze nieuwe Countach een V12 centraal achterin krijgt, die wordt ondersteund door een elektromotor. Die zit tegen de versnellingsbak en haalt zijn energie uit een supercondensator. Vergeleken met een lithium-ionbatterij van hetzelfde gewicht is zo’n supercondensator veel krachtiger. In totaal produceert de 6,5 liter grote V12 780 pk, de elektromotor op 48 volt voegt nog eens 34 pk extra toe. De sprint naar 100 km/u duurt 2,8 seconden, de topsnelheid ligt op een waanzinnige 355 km/u.

Lamborghini Countach LPI 800-4 2021

De basis van deze nieuwe generatie borduurt uiteraard voort op de Aventador en Sián, maar in het design heeft Lamborghini elementen van de verschillende Countach-modellen willen stoppen. Geen imposante achtervleugel dus, zoals op de eerste LP 400- en LP 500-modellen. De voorkant haalt zijn inspiratie dan weer van de gespierde Quattrovalvole-modellen. De NACA-luchtsleuven op de flanken zijn onmiskenbaar aanwezig, net als de radiatorroosters helemaal achteraan.

Lamborghini Countach LPI 800-4 2021

Beperkte oplage

De Italianen rijden deze Lamborghini Countach LPI 800-4 (Longitudinale Posteriore Ibrido met 800 pk en vierwielaandrijving) voor in Bianco Siderale, een witte koetswerkkleur met een lichte tint blauw die verwijst naar de persoonlijke Countach LP 400 S van Ferruccio Lamborghini. De 112 gelukkige eigenaars hebben uiteraard ruim de keuze uit zowat alle kleuren die Lamborghini aanbiedt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités