Vanaf 2027 ook Alfa Romeo alleen nog elektrisch

Alfa Romeo elektrisch vanaf 2027

We mogen weer wat nieuwe merken toevoegen aan het lijstje van constructeurs die alleen nog een elektrische toekomst zien: vanaf 2027 versterkt Alfa Romeo de gelederen. Net daarvoor, in 2026, schakelt Lancia over, in 2024 is het al de beurt aan DS.

Fusiegroep Stellantis kondigde gisteren bij het overlopen van de halfjaarlijkse resultaten aan dat de elektrificatieplannen concreter worden. Voor de zogenaamde ‘premiummerken’ binnen de Frans-Italiaanse fusiegroep liggen er concrete deadlines op tafel: het Franse DS gaat vanaf 2024 alleen nog elektrische modellen uitbrengen. Bij Lancia is dat vanaf 2026 het geval, in 2027 is het de beurt aan Alfa Romeo.

DS heeft met de DS 3 Crossback E-Tense al een volledig elektrisch model in zijn gamma, de DS 4, DS 7 Crossback en DS 9 zijn ook verkrijgbaar als hybride modellen. Lancia is vandaag alleen nog actief in thuismarkt Italië met de Ypsilon, maar die krijgt binnenkort een elektrische opvolger. Voor Alfa Romeo, dat in eerste instantie in Europa, Noord-Amerika en China elektrisch wil gaan, liggen de kaarten iets moeilijker. De Giulia en Stelvio denken zelfs nog niet aan hybride, al moet daar met de komst van de Tonale verandering in komen.

De Stellantis-groep wil sowieso zijn aantal volledig elektrische modellen snel doen toenemen. Vandaag zijn dat er 11, over twee jaar moeten dat er dus 22 worden. Daar moeten bovendien ook nog eens 10 plug-inhybrides bijkomen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Commentaires: 0 reacties

Tags

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités