Bevestigd: Tesla-superchargers binnenkort toegankelijk voor andere EV’s

Tesla Supercharger openbaar

De grote baas van Tesla, Elon Musk, laat via Twitter weten dat zijn Superchargers binnenkort worden opengesteld voor andere merken. Het snellaadnetwerk was tot nu toe alleen voorbehouden voor Tesla-eigenaars.

Het gerucht ging al een tijdje de ronde, en onlangs lekte er nog Noorse overheidsdocumenten die van de plannen gewag maakten. Maar het Supercharger-netwerk van Tesla, wellicht het meest uitgebreide snellaadnetwerk wereldwijd, wordt later dit jaar opengesteld voor elektrische auto’s van andere merken.

CCS-standaard

Dat bevestigt Tesla-baas Elon Musk in een reactie op Twitter. Meer details geeft Musk op dit moment nog niet vrij. Het precieze tijdstip en of alles gelijktijdig wordt opengesteld of er bepaalde landen eerst aan de beurt zijn: daar hebben we voorlopig dus nog het raden naar. Alleszins zou de toegang voor andere elektrische auto’s sneller moeten verlopen in Europa dan in Noord-Amerika: bij ons gebruikt Tesla sinds enkele jaren de CCS-standaard voor snelladen.

Flinke voorsprong

Tesla zet al van bij het begin zowat tien jaar geleden in op zijn Supercharger-netwerk. Daardoor heeft het Californische merk vandaag wereldwijd zowat 25.000 laadpunten op zo’n 2.700 locaties. Een flinke voorsprong vergeleken met het laadnetwerk van Ionity, het snellaadnetwerk van BMW, Mercedes, Ford, de Volkswagen-groep, Hyundai en Kia.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités