Prijslijst: zoveel kost de Ford Mustang Mach-E GT (2021)

Ford Mustang Mach E GT 2021 prijs

Ford had ‘m al een tijdje aangekondigd, maar nu is hij te bestellen: de Mustang Mach-E GT. De wat? De sportiefste variant van Fords elektrische SUV.

Geen RS-logo, laat staan een ST-logo op de Mach-E: Ford kiest voor de sportiefste variant van zijn elektrische SUV de benaming GT. Die krijgt twee elektromotoren: een op de voorwielen en een op de achterwielen, goed voor in totaal 487 pk en 860 Nm. De lithium-ionbatterij daartussen heeft een capaciteit van 88 kWh en moet deze Mach-E GT 500 kilometer ver brengen. Naar 100 km/u sprint deze Ford in 3,7 seconden.

Ford Mustang Mach E GT 2021 prijs

Het vermogen van deze Mach-E GT wordt nog wat meer naar achteren gesluisd dan in de andere elektrische Mustang-modellen. Daar zorgt onder meer een extra “Untamed Plus”-rijmodus voor, die tegelijk de teugels van de tractie- en stabiliteitscontrole wat meer laat vieren. Om alles wat deftig aan de grond te krijgen, krijgt deze Mustang Mach-E GT adaptieve MagneRide-dempers, 20-duimsvelgen die breder zijn dan de velgen op de gewone Mach-E, specifiek ontwikkeld Pirelli-rubber en grotere Brembo’s vooraan.

Ford Mustang Mach E GT 2021 prijs

Herkennen doe je de Mach-E GT aan zijn ingekleurde wielkastomrandingen, een specifiek ‘radiatorrooster’, een sportievere voorbumper en zijn specifieke 20-duims lichtmetaal. Het dak is standaard zwart in plaats van uitgevoerd in de koetswerkkleur. Over koetswerkkleuren gesproken: Grabber Blue en Cyber Orange zijn alleen voorbehouden voor deze Mach-E GT. En die vanafprijs? 73.000 euro. Bestellen kan vanaf nu, de eerste leveringen volgen later dit jaar.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités