Porsche fluit Taycan terug met softwareprobleem

Porsche Taycan terugroepactie

Wereldwijd moeten zo’n 43.000 modellen van de Taycan en Taycan Cross Turismo langs de dealer voor een software-update. Door een bug kan het vermogen van de aandrijflijn wegvallen en moet de auto in een soort veilige modus aan de kant worden gezet.

Porsche is een terugroepactie gestart voor de elektrische Taycan en Taycan Cross Turismo. Het merk kreeg berichten van klanten over Taycans waarin plots het vermogen wegviel, zonder eerdere waarschuwing of foutmelding. Wereldwijd gaat het om zo’n 43.000 exemplaren.

De oorzaak zou liggen bij een probleem in de communicatie tussen de 12-voltbatterij en het 800-voltsysteem. Wanneer de klassieke kleine batterij leeg is, kan die een foutief signaal geven dat het grotere circuit ook moet worden uitgeschakeld. Een software-update bij de dealer van ongeveer een uur moet het probleem nu verhelpen.

Stuttgart laat weten dat het probleem al is verholpen bij de meest recente exemplaren van de Taycan die vers van de band gerold zijn. Ook de Audi E-Tron GT heeft hetzelfde probleem, omdat de E-Tron GT zijn componenten met de Taycan deelt. Volgens Audi gaat het bij hen weliswaar om veel minder modellen. De betrokken eigenaars van beide auto’s worden op de hoogte gebracht, maar kunnen intussen gewoon blijven rijden.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Commentaires: 0 reacties

Tags

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités