Ioniq 5 heeft zijn prijskaartje al beet (2021)

Afgelopen maand werd de Ioniq 5 voorgesteld. Sindsdien draaiden de rekenmachines op volle toeren om de Belgische prijzen voor deze elektrische Koreaan te berekenen. Die uitkomst is nu bekend.

De Ioniq 5 wordt aangeboden in twee versies met verschillende batterijcapaciteit. De kleinste is 58 kWh groot en brengt je met 170 pk meer dan 380 kilometer ver. Daarvoor leg je 45.999 euro op tafel. Dat is de Core-basisversie, die enkel met de kleinste batterij beschikbaar is.

450 km ver

De grotere accu levert 218 pk in de versie met achterwielaandrijving of zelfs 305 pk in de versie met vierwielaandrijving. Beide versies zouden een rijbereik van meer dan 450 kilometer voorleggen. Dat heeft natuurlijk ook zijn prijs, de Core-versie kost 49.249 euro, daarboven zit het Balance-niveau, met onderscheid tussen de 'Vision'-versie met panoramisch glazen dak en de 'Solar'-versie voorzien van zonnepanelen die Vehicle-to-load (V2L)-technologie mogelijk maken. De Vision-versie kost 56.999 euro, bij de Solar-variant zie je 57.999 euro van je rekening gaan.

De vierwielaangedreven versies zijn de top van het gamma. Ook zij zijn er op het Balanced-niveau, met alweer onderscheid tussen de Vision-variant en de Solar-uitrusting. De eerste kost je 60.999 euro, de tweede kost al 61.999 euro.

De Ioniq 5 kan vanaf nu maandag 15 maart besteld worden bij de dealers. Tegen de zomer zou de auto bij de dealers moeten staan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités