COTY: Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021

De punten zijn geteld, de lintjes worden uitgedeeld. Ook zonder Geneva Motor Show is er een uitreiking voor de Car of the Year (COTY). Dit jaar wint een Japanner de prijs.

Hoewel, de Yaris is hier ontworpen en gebouwd, dus heel veel Japans is er dan niet meer aan. De 59 juryleden lieten hun licht schijnen over de 29 wagens die kans maakten om het auto van het jaar te schoppen en selecteerden eerder al zeven kanshebbers. Vandaag maakt de organisatie bekend dat de Toyota Yaris met de bloemen gaat lopen en daarmee de Peugeot 208 opvolgt. In 2019 won de I-Pace nog met de schiftingsvraag van de Alpine A110.

tweede keer

De Yaris dus op plaats één met 266 punten, gevolgd door de Citroën C4, Fiat 500, Skoda Octavia, Volkswagen ID.3, Cupra Formentor en Land Rover Defender. De Yaris won de prijs eerder ook al, in 2000 was dat.

Bekijk hier onze rijtest met de nieuwe Toyota Yaris

De Car of the Year awards worden al sinds 1964 uitgereikt. De eerste editie werd gewonnen door de Rover 2000, die toen de Mercedes 600 en de Hillman Imp vooraf ging. Dat lijkt intussen alweer een eeuwigheid geleden.

Bij de verkiezing buigt een jury van professionele autojournalisten uit verschillende landen zich over wagens die in de afgelopen twaalf maanden in minstens vijf Europese landen op de markt gebracht werden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités