Nieuwe Skoda Fabia geeft al meer geheimen prijs

Skoda Fabia teaser 2021

Naar aloude Tsjechische traditie is Skoda weer aan een uitgebreide teasercampagne begonnen om ons warm te maken voor de nieuwe Fabia. Vandaag geeft de compacte Tsjech al heel wat van zichzelf prijs.

Binnenkort is de Skoda Fabia aan zijn vierde generatie toe. Eerder leerden we al dat de nieuwkomer het MQB A0-platform overneemt van zijn stalgenoten, de Volkswagen Polo, Seat Ibiza en Audi A1. Fabia nummer vier wordt 4,11 meter lang, krijgt een wielbasis van 2,56 meter en een koffer van 380 liter. Klap je die neer, dan maak je 1.190 liter vrij. Daarmee is hij op alle vlakken nipt groter dan zijn Duitse en Spaanse familie.

Skoda Fabia teaser 2021

Onder de motorkap plant Skoda vijf verschillende benzinemotoren: twee atmosferische MPI-motoren en drie TSI’s. De basisversie is de 1.0 MPI van 65 pk, de voorlopige topversie wordt de 1.5 TSI van 150 pk. Daartussen zit nog een 1.0 MPI van 80 pk, en een 1.0 TSI van 95 en 110 pk. Die laatste versie schakelt met een manuele zesbak of een DSG7, de minder krachtige versies stellen het met vijf verzetten. De krachtigste motor in deze nieuwe Fabia is alleen beschikbaar met een DSG7.

Skoda zegt bijzondere aandacht besteed te hebben aan de stroomlijn van zijn nieuwe B-segmenter. De luchtweerstandscoëfficiënt daalde bijvoorbeeld van 0,32 naar 0,28, onder meer dankzij actieve koelsleuven onderaan in de voorbumper, die sluiten als er geen koeling nodig is. Ook de dakspoiler werd groter en de Fabia is voor het eerst verkrijgbaar met aerodynamisch geoptimaliseerde velgen.

Skoda Fabia teaser 2021

Ook de rijhulp werd gevoelig uitgebreid, met een adaptieve cruisecontrol met actieve rijstrookhulp, een verbeterde dodehoekwaarschuwing, verbeterde parkeerhulp en voor het eerst ook verkeersbordherkenning. Het aantal Simply Clever-handigheidjes neemt ten slotte toe, met een volledig neerklapbare rugleuning voor de voorzetel voor grote voorwerpen, opbergvakjes voor smartphones in de rugleuning van de voorzetels, een USB-C-aansluiting in de achteruitkijkspiegel om bijvoorbeeld een dashcam aan te sluiten, een opbergvak voor jassen onder het bagageafdekscherm, enzovoort.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités