Officieel: Honda HR-V, voortaan als e:HEV (2021)

Honda HR-V 2021

Honda heeft zijn derde generatie HR-V voorgesteld. De compacte Japanner gaat voortaan als hybride door het leven en krijgt geheel nieuwe looks.

Ook Honda moet geleidelijk aan steeds meer overschakelen op elektrificatie. De volledig elektrische Honda E is daarbij het boegbeeld, maar ook de CR-V en Jazz staan voortaan onder stroom. Althans, gedeeltelijk, want zij gebruiken een hybride aandrijflijn waarbij de benzinemotor vooral gebruikt wordt om stroom op te wekken voor de elektromotor.

Honda HR-V 2021

Die technologie heeft Honda ‘e:HEV’ gedoopt, en vindt nu ook zijn weg naar de nieuwe HR-V. Technische details houden de Japanners nog even voor zich, al zullen de specificaties wellicht grotendeels overeenkomen met die van de grotere CR-V. Voor meer details is het weliswaar nog wachten tot het tweede deel van dit jaar.

Honda HR-V 2021

Eind 2021 staat deze nieuwe HR-V immers in de showrooms, met een vernieuwde stijl die volgens Honda geïnspireerd is door coupés, maar waar wij een klassieke vijfdeurs in zien. Het radiatorrooster is prominent aanwezig, de flanken zijn stevig en glad. Binnenin volgt de nieuwe HR-V het dashboarddesign van de Jazz, en wil hij comfortabel plaats bieden aan vier volwassenen, met beperktere plaats voor een derde passagier op de achterbank. Ook de ‘Magic Seats’ van de Jazz maken in deze HR-V weer hun opwachting.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités