Renault Kiger: conceptcar met toekomstpotentieel?

Renault Kiger Concept 2020

Renault heeft een nieuwe conceptcar klaar en toont die met veel enthousiasme. Want hoewel die eigenlijk voorafgaat aan een SUV voor de Indische markt, bestaat er een kans dat ook wij hem ooit als productiemodel te zien krijgen.

De Fransen geven hun conceptcar de naam Kiger mee. Die blikt vooruit op een compacte SUV, met een totale lengte van minder dan 4 meter. De conceptcar krijgt avontuurlijke looks, met een bodemvrijheid van 21 centimeter, 19-duimsvelgen en een imperiaal op het dak. Het design, met het tweekleurige dak en het kenmerkende radiatorrooster, past netjes in de huidige Renault-designtaal.

Renault is vastbesloten om deze Kiger in productie te nemen. Op de Indische markt, die naar eigen zeggen van kapitaal belang is omwille van het groeipotentieel. In India lanceerden de Fransen bijvoorbeeld eerder al de Triber en de Kwid, twee modellen die ze specifiek voor die markt ontwikkelden.

Renault Kiger Concept 2020

Maar laat die Kwid nu net de basis vormen voor de elektrische auto die Dacia binnenkort in zijn rangen opneemt. Of hoe de compacte Renaultjes voor India op termijn ook hun weg kunnen vinden als Dacia op onze markt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités