Mazda CX-3 mag nog een laatste keer shinen (2020)

Mazda CX-3 facelift 2020

Mazda geeft zijn compacte CX-3 een facelift mee. Die herleidt het motorgamma sterk, maar brengt ook enkele cosmetische en technologische retouches met zich mee. Op die manier kan de compacte SUV er weer tegenaan voor de herfstdagen van zijn carrière.

De Mazda CX-3 reed in 2015 de Japanse catalogus binnen, en mag dus stilaan uitkijken naar zijn pensioen. Toch geeft Mazda hem nog een discrete facelift mee, die onder meer zorgt voor een nieuw radiatorrooster en hertekende lichtblokken. De kleur Polymetal Grey maakt zijn opwachting, net als een nieuwe set 18-duimsvelgen. Een Special Edition geeft zwarte accenten aan de spiegelkappen, het radiatorrooster, de stijlen en andere koetswerkelementen.

Mazda CX-3 facelift 2020

Binnenin monteert Mazda nieuwe zetels, die comfortabeler zitten en meer steun moeten bieden bij langere ritten. Het infotainmentsysteem is voortaan standaard voorzien van DAB+-radio, Apple CarPlay (ook draadloos) en Android Auto. De Special Edition combineert wit en beige bekleding in het interieur.

Mazda CX-3 facelift 2020

Het motoraanbod wordt stevig herleid: de enige optie die Mazda nog aanbiedt, is de 2.0 Skyactiv-G van 121 pk. Die drijft de voorwielen aan, en wordt gecombineerd met een manuele versnellingsbak of een automaat. De manuele versie schakelt de helft van zijn cilinders uit bij lage belasting. De ophanging werd iets bijgepunt en ook de geluidsisolatie werd verbeterd. De rijhulp krijgt tot slot een verbeterde noodremhulp die nu ook ‘s nachts voetgangers herkent, en een 360-gradencamera.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités