Hyundai geeft Kona Electric frisgewassen snoet (2020)

Hyundai Kona Electric facelift 2020

De Hyundai Kona Electric is nog maar twee jaar op de markt, maar de Koreanen achten de tijd toch al rijp voor een facelift. Die herken je meteen aan zijn nieuwe snoet, maar krijgt nog enkele andere updates mee.

Vooraan zie je meteen dat de Kona Electric het nu met een volledig dichtgewerkt gezicht stelt. De lichtunits zijn nog steeds opgesplitst in koplampen en dagrijlichten maar krijgen een nieuw motief, terwijl de laadklep nog meer uitgesproken asymmetrisch aanwezig is. De achterlichten krijgen ook een fris ontwerp, en in totaal wordt de Hyundai 25 millimeter langer. Er zijn tot slot nog een hoop nieuwe koetswerkkleuren.

Hyundai Kona Electric facelift 2020

Binnenin krijgt de Hyundai een digitaal instrumentenpaneel van 10,25 duim, terwijl het optionele infotainmentscherm van 10,25 duim wordt overgedragen van voor de facelift. De smartphone-app werd grondig uitgebreid. Er verschijnen ook nieuwe sfeerverlichting en afwerkingsmogelijkheden voor het interieur.

Hyundai Kona Electric facelift 2020

Aan de batterijen of elektromotoren verandert er niets. Er is dus nog steeds een Kona Electric met batterij van 39,2 kWh, 136 pk en WLTP-rijbereik van 205 kilometer; en een versie met 64 kWh-batterij, 204 pk en rijbereik van 484 kilometer.

Hyundai Kona Electric facelift 2020

Wel krijgt de rijhulp een update: de waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto en de dodehoekwaarschuwing grijpen nu actief in als er een aanrijding dreigt. Een Leading Vehicle Departure Alert geeft een signaal als je niet reageert wanneer de auto voor je weer aan het rijden gaat, een Safe Exit Warning en Rear Seat Alert laten je iets weten wanneer het nog niet veilig is om je deur te openen omdat er bijvoorbeeld een fietser nadert, en wanneer er zich nog iets of iemand op de achterban bevindt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités