Renault breidt hybridegamma uit met drie modellen

Renault Arkana Captur Mégane E-Tech 2020

Renault schakelt een versnelling hoger in zijn hybrideaanbod. De huisgemaakte E-Tech-technologie vindt voortaan zijn weg naar drie extra modellen: de Arkana E-Tech Hybrid, de Captur E-Tech Hybrid, en de vijfdeursversie van de Mégane E-Tech Plug-in Hybrid.

Renaults E-Tech-technologie debuteerde begin dit jaar op de Clio en Captur. Niet veel later volgde de Mégane Grandtour, de breakversie van de C-segmenter. Alle drie gebruiken ze een atmosferische 1.6 in combinatie met twee elektromotoren en een batterij. De Clio is een ‘full hybrid’, de Captur en Mégane Grandtour zijn plug-inhybrides.

De aandrijflijn van de niet-stekkerhybride Clio vindt nu ook zijn weg naar de nieuwe SUV Arkana en naar de Captur, waar hij de plug-inhybride variant komt vergezellen. Het gaat dus om dezelfde atmosferische 1.6, met een vermogen van 140 pk en met een kleine batterij van 1,2 kWh. Tegelijk wordt de 1.3 TCe van 140 pk in de Arkana en Captur voortaan voorzien van mild hybrid-technologie met 12-voltbatterij.

Ook de vijfdeurs

Tot slot is de Mégane E-Tech Plug-in Hybrid niet langer alleen een versie die voorbehouden is voor de Grandtour. Ook de vijfdeurs maakt voortaan aanspraak op de stekkertechnologie, met 1.6 van 160 pk en met batterij van 9,8 kWh. Die moet de vijfdeurs-Mégane volledig elektrisch 50 kilometer ver brengen.

De nieuwe versies van de Arkana, Captur en Mégane zullen begin volgend jaar in de showrooms staan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités