Hyundai i20 N staat te trappelen in de coulissen

Hyundai i20 N teaser 2020

De nieuwe hot hatch van Hyundai, de i20N, gaat zijn laatste voorbereidingsfase in. Reden genoeg om nog eens een plaagplaatje de wereld in te sturen, moeten ze bij de Koreanen gedacht hebben. Welaan dan: het gaat om niet één, maar gelijk twee teaserfoto’s.

Zijn wij even blij dat de i30 N al een tijdje ten tonele verschenen is, en dat we aan den lijve hebben kunnen ondervinden wat voor goeie hot hatch dat eigenlijk is. Het geeft ons daardoor voldoende vertrouwen in de N-versie van de kleinere i20, die volgens deze teaserfoto’s dezelfde formule krijgt toegepast als zijn grote broer.

We zien dus grotere luchtinlaten, forse 18-duimsvelgen, een upgrade voor de remmen, aangepaste zijschorten, een dakspoiler enzovoort. Om de link met zijn grote broer te versterken, krijgt deze i20 N dezelfde blauwe kleur met zwart dak mee, en rode accenten in de bodykit.

Hyundai i20 N teaser 2020

Over de technische kant van de zaak houdt Hyundai de lippen nog even stijf op elkaar, maar reken maar dat de i20 N onder meer de Ford Fiesta ST in het vizier neemt, en dus uitkomt op een vermogen van om en bij de 200 pk. Dat haalt hij wellicht niet uit de 2.0 T-GDi die de i30 N ook gebruikt, wegens te zwaar op de voorwielen, maar vermoedelijk eerder uit een variant van de 1.5 T-GDi.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Commentaires: 0 reacties

Tags

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités