Toyota Land Cruiser in alle discretie geüpdatet (2020)

Toyota Land Cruiser update 2020

Een dikke twee jaar na de laatste doorgedreven opfrisbeurt krijgt de Toyota Land Cruiser een bescheiden update. Die moet vooral de 2.8-viercilinder onder de motorkap zuiniger en schoner maken, maar introduceert nog enkele kleine tweaks.

De Toyota Land Cruisers, een van de laatste klassieke offroaders met ladderchassis, maakt van zijn update in 2015 gebruik van de 2.8 D-4D, een viercilinder dieselmotor. Eerst was die goed voor 177 pk en 450 Nm, maar nu geven de Japanners hem een lichte boost. Voortaan is hij dus goed voor 204 pk en 500 Nm.

Toyota Land Cruiser update 2020

Dat levert in de eerste plaats flink verbeterde prestaties op. Toyota spreekt van een tijd naar 100 km/u die met maar liefst 3 seconden werd verbeterd, en nu 9,9 seconden bedraagt. Om het verbruik en de CO2-uitstoot enigszins te drukken, introduceerden de Japanners een start/stopsysteem. Dat doet het verbruik met 0,7 l/100 km afnemen (tot 7,0 l/100 km), de CO2-uitstoot met 18 g/km (tot 192 g/km).

Toyota Land Cruiser update 2020

Het infotainmentscherm krijgt eveneens ene kleine update, met een snellere besturing, Apple CarPlay en Android Auto. De connectiviteit maakt een kleine sprong voorwaarts, met Google-zoekfunctie, parkeer- en brandstofinfo enzovoort. Tot slot is er nog een optioneel “Black Pack”, dat zwarte accenten toevoegt aan ex- en interieur.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Commentaires: 0 reacties

Tags

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités