Mercedes C-Klasse alleen nog als hybride, nu duurder dan instap-E-Klasse

Mercedes C-Klasse hybride prijs E-Klasse

De Mercedes C-Klasse kijkt stilaan uit naar zijn pensioen. In ons land is de berline alleen nog maar beschikbaar als plug-inhybride, waardoor zijn prijskaartje nu hoger ligt dan de basisprijs van de vernieuwde E-Klasse. Een bewuste keuze, zo laat de Belgische importeur weten.

De huidige Mercedes C-Klasse is al sinds 2014 op de markt. Dat betekent dat hij stilaan aan het uitbollen is richting pensioen. Wie van de klassieke vierdeurs nog een gewone benzine- of dieselversie wil, kan in ons land alleen nog bij stockmodellen terecht. De Belgische importeur besteedt zijn toegewezen aantal C-Klasses immers alleen nog aan plug-inhybrides.

Daar zijn twee redenen voor, zo laat Mercedes-Benz Belgium Luxembourg ons weten. In de eerste plaats is het nog even wachten op de plug-invariant van de volgende generatie C-Klasse. De nieuwe generatie komt immers in 2021 op de markt, maar traditiegetrouw is het dan nog even wachten op de stekkervariant. Ten tweede moet het huidige aanbod aan plug-inhybride C-Klasses Mercedes helpen om zijn CO2-uitstoot naar beneden te krijgen.

Stock of break

Dat betekent dat een gloednieuwe vierdeurs-C-Klasse je op dit moment minstens 50.699 euro kost. Dat is het prijskaartje dat aan de C 300 e hangt, de plug-inhybride benzineversie met 211 pk en elektromotor van 122 pk. De dieselhybride, de C 300 de (194 pk + 122 pk) kost je minstens 52.635 euro. Wil je toch een klassieke benzine of diesel, dan moet je dus uitwijken naar een stockmodel. Of naar de Break, die wel nog zijn traditionele motorgamma behoudt. En een fiks lagere instapprijs: 37.631 euro.

Opmerkelijk: door de keuze van de importeur is de C-Klasse Berline duurder dan de goedkoopste versie van de nieuwe E-Klasse Berline. Dat is weliswaar de E 200 Taxi, die 47.916 euro kost. De versie daarboven, de E 200 d, kost met 50.699 euro exact evenveel als de plug-inhybride C-Klasse Berline.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités