Brabus neemt Mercedes GLB onder handen

Brabus Mercedes GLB 2020

De Duitse tuner heeft zijn Mad Max-interpretatie van Mercedes’ nieuwe zevenzits-SUV klaar. De Brabus-versie van de Mercedes GLB krijgt niet alleen visuele wijzigingen, maar ziet ook onder de motorkap het een en ander veranderen.

De tuner uit Bottrop bewerkt onder meer de bumpers op basis van het AMG-pakket dat Mercedes zelf aanbiedt. Achteraan voorziet Brabus verder nog een spoiler en vier zwarte uitlaatpijpen met een diameter van 90 millimeter. Twee krachtige led-lampen op het dak zorgen voor bijkomende verlichting in het pikdonker.

Verder heeft Brabus nog velgen in maten 18, 19 en 20 duim, in combinatie met rubber van Continental, Pirelli of Yokohama. Het koetswerk wordt 30 millimeter lager gelegd, maar voor offroadgebruik is er ook een verhogingsset. De bodemvrijheid van de vierwielaangedreven GLB’s neemt dan met 35 millimeter toe.

Brabus Mercedes GLB 2020

Onder de motorkap concentreerde Brabus zich op de GLB 250, die standaard een 2.0-viercilinder van 224 pk en 350 Nm verpakt. Ingrepen in het motormanagement verhogen dat vermogen naar 270 pk 430 Nm. De sprint naar 100 km/u verloopt een halve seconde sneller: 6,6 seconden. De topsnelheid blijft met 240 km/u ongewijzigd.

Brabus Mercedes GLB 2020

Tot slot is er ook voor het interieur het een en ander mogelijk. Van aluminium pedalen en voetsteunen over vloermatten, tot nieuwe bekledingen voor het interieur. In alcantara of leder, dat spreekt voor zich.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités