Tesla schrapt instapversie Model Y

Tesla Model Y Standard Range geschrapt

Tesla gaat niet langer een Standard Range-versie maken van zijn Model Y. Dat heeft Tesla-CEO Elon Musk op Twitter gezegd. Musk zou het rijbereik van de instapversie volgens de Amerikaanse EPA-cyclus van minder dan 400 kilometer niet aanvaardbaar vinden.

Wie op dit moment op de Tesla-website een Model Y bestelt, kan daar voorlopig kiezen uit twee versies: de Long Range Dual Motor en de Performance. Op termijn moest daar nog een Long Range met achterwielaandrijving bijkomen en een Standard Range. Op die eerste twee modellen is het nog wachten tot 2021, de andere moesten in 2022 volgen.

Die Standard Range-versie komt er nu niet meer, zo bevestigt Elon Musk op Twitter. Het rijbereik volgens de Amerikaanse EPA-cyclus (dat door de band genomen conservatiever meet dan onze WLTP-cyclus) zou minder dan 400 kilometer bedragen, en dat vindt Musk niet aanvaardbaar. De Long Range met enkele motor komt er nog wel, in de Verenigde Staten gaan de prijzen van de andere Model Y-versies naar beneden.

Bij ons begint de Long Range Dual Motor voorlopig nog vanaf 63.000 euro, de Performance vanaf 70.000 euro. Een Standard Range had die prijs een flink stuk onder de grens van 60.000 euro kunnen trekken. Dat is bijvoorbeeld bij de Model 3 het geval: de Standard Range Plus kost daar 48.800 euro, de Long Range Dual Motor begint vanaf 58.300 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités