BMW en Mercedes zetten zelfrijdende samenwerking op pauze

BMW Mercedes zelfrijdend

Constructeurs BMW en Mercedes hebben laten weten dat ze een samenwerking op vlak van autonoom rijden tijdelijk stopzetten. Beide constructeurs sloegen vorig jaar nog maar de handen in elkaar, maar moeten nu noodgedwongen de pauzeknop indrukken.

BMW en Mercedes kwamen na uitgebreid onderzoek samen tot de vaststelling dat hun samenwerking rond het ontwikkelen van technologie rond autonoom rijden vandaag best even on hold kan worden gezet. Door de huidige economische malaise vanwege de coronacrisis staan dergelijk uitgaven momenteel niet meer hoog op het prioriteitenlijstje in München en Stuttgart.

Het is nochtans maar van vorige zomer geleden dat beide partijen verklaarden samen te willen werken rond zelfrijdende technologie. Beide merken wilden rijhulpsystemen op snelwegen en parkeerplaatsen samen opkrikken naar niveau 4, en die systemen uitrollen in passagiersvoertuigen vanaf 2024.

De samenwerking stond van meet af aan ook open voor andere partijen en toeleveranciers. Dat is de piste die Mercedes nu wil volgen met bedrijven buiten de autosector. Opmerkelijk is wel dat beide partijen de deur op een kier houden: later zouden BMW en Mercedes de draad wel weer kunnen oppikken.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités