Fiat 500 “La Prima” is gesloten lanceerversie van elektrische Italiaan (2020)

Fiat 500 La Prima 2020

Toen Fiat begin maart de elektrische, derde generatie van zijn legendarische 500 voorstelde, ging dat gepaard met een beperkte lanceereditie van de Cabrio, de “La Prima”. Die beperkte editie komt er nu ook voor de gesloten versie.

En dat is goed nieuws, want met vast dak ligt de prijs van deze elektrische Fiat 500 lager dan de prijs van de Cabrio. Deze gesloten Fiat 500 “La Prima” parkeert zich inclusief wallbox op je oprit vanaf 34.900 euro, 3.000 euro minder dan de Cabrio.

Fiat 500 La Prima 2020

In plaats van het stoffen dak krijg je een glazen panoramadak, met helemaal achteraan op het dak een meer uitgesproken dakspoiler. De “La Prima” is verkrijgbaar in drie koetswerkkleuren: Ocean Green, Mineral Grey en Celestial Blue. Led-koplampen, 17-duimsvelgen, chromen details en “ecoleder” behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Net als digitale radio, navigatie, Apple CarPlay en Android Auto overigens. Da’s uiteraard nog maar het topje van de connectiviteitsijsberg, en dan beginnen we nog niet over de rijhulp.

Fiat 500 La Prima 2020

Net als de Cabrio krijgt ook deze “La Prima” de batterij met capaciteit van 42 kWh. Die belooft een WLTP-rijbereik van 320 kilometer en voedt een elektromotor van 87 kW (118 pk). Snelladen moet kunnen aan 85 kW, terwijl je bij de “La Prima” standaard een wallbox krijgt die aan 2,3 kW oplaadt en te upgraden is naar 7,4 kW. Een laadkabel voor laden aan 11 kW krijg je er eveneens bij.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités