Officieel: Hyundai Santa Fe in vol ornaat (2020)

Hyundai Santa Fe 2020

Hyundai heeft zijn grootste SUV in het nieuw gestoken. Dat is snel, maar heeft een eenvoudige reden: elektrificatie. De nieuwe Santa Fe, die dit najaar op de markt komt, verschijnt immers ook als hybride en plug-inhybride.

De Santa Fe blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. De grootste SUV in het Zuid-Koreaanse gamma introduceerde twee jaar geleden nog maar zijn vierde generatie, maar die mag al op vervroegd pensioen. De reden is een van de hete hangijzers in de auto-industrie: elektrificatie. Generatie vijf van de Santa Fe krijgt immers een geüpdatet platform, dat hybride en elektrische aandrijflijnen toelaat.

Hyundai Santa Fe 2020

Details over die aandrijflijnen geeft Hyundai nog niet prijs, maar de Koreanen vertellen wel al dat het om een hybride en plug-inhybride aandrijving gaat. Spieken we even naar zijn neef, de Kia Sorento, dan komt daar ongetwijfeld nog een 2,2 liter grote dieselmotor bij. Het nieuwe platform zorgt daarnaast voor een betere luchtgeleiding, een lager zwaartepunt, aangescherpte veiligheid en betere NVH-waarden.

Hyundai Santa Fe 2020

Visueel springt vooral de gewijzigde voorkant in het oog, met een op zijn zachtst gezegd imposant radiatorrooster. In profiel leunt deze vijfde generatie Santa Fe nog aan bij het uittredende model, terwijl het lijnenspel achteraan eveneens op de tekentafel belandde. In het interieur werd de hele handel opgewaardeerd, met nieuwe, zachte materialen, een volledig nieuw ontwerp voor het dashboard en een draaiknop voor de terreinmodi.

Dit najaar komt de nieuwe Hyundai Santa Fe op de markt. Meer details en prijzen volgen ongetwijfeld tegen dan.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Adriaan 12:28
Portrait de Adriaan

En dan nu natuurlijk de vraag waar letterlijk iedereen het antwoord op wil weten: past de body kit van Carlex op dit model, of heeft carlex per toeval iets te vroeg gecommuniceerd en zo eigenlijk de release van het nieuwe model wat verpest?
Komaan autofans.be, de niet zo succesvolle of beginnende voetballer heeft dringend nood aan deze info!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités