Wordt BMW X8 M eerste unieke M-product?

BMW X8 M X7 SUV coupe hybride

Nu ze in Beieren de naam “X8 M” geregistreerd hebben, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Toch wordt er geen SUV-coupé op basis van de kolossale X7 verwacht, maar zou de X8 M wel eens het allereerste product worden dat volledig door de Motorsport-afdeling ontwikkeld is.

Nee, er komt geen M-versie van de BMW X7. Daarvoor heeft München immers de X7 M50i in zijn gamma, en wie dat niet genoeg vindt kan nu ook terecht bij Alpina, voor de XB7. Wél komt er een X8 M, als we de geruchtenmolen mogen geloven. BMW zou de rechten op die naam immers verworven hebben en lijkt er ook effectief iets mee te gaan doen.

Een X met een even getal: je zou dan gaan denken dat BMW een SUV-coupé van plan is, zoals de X6 een dergelijke variant van de X5 is, en de X4 van de X3. Niets van dat alles, zo weet het doorgaans goed ingelichte BMWBlog. BMW’s Motorsport-afdeling is immers een volledig eigen model van plan, en sinds kort weten we dat dit niet de Vision M Next zal worden. Wel zou dit dus een volledig onafhankelijke M-SUV worden, met een uniek koetswerk en dus geen rechtstreekse coupéversie van de X7.

Nog liet BMW’s M-afdeling al weten dat het een kwestie van tijd is voor het een hybride aandrijflijn onder handen zou nemen. In de wandelgangen wordt er dus gefluisterd dat de BMW X8 M dat hybride model zou kunnen worden. Onder de motorkap zou dan een 4.4 V8 biturbo huizen, die dankzij de elektro-ondersteuning richting 760 pk gaat.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités