Toyota haalt hybride Highlander naar Europa (2020)

Toyota Highlander hybride SUV 2020

De Japanse constructeur Toyota voegt een zevenzits-SUV toe aan zijn Europese gamma. Voor het eerst komt immers de Highlander naar onze markt, die helemaal bovenaan Toyota’s SUV-gamma plaats neemt.

De Toyota Highlander is een gevestigde waarde in thuismarkt Japan en in Noord-Amerika, maar voor ons bleef hij een nobele onbekende – op enkele losstaande gevallen van parallelimport na. Daar brengen de Japanners nu verandering in: vanaf begin volgend jaar wordt de Highlander ook bij ons officieel verkocht.

Toyota Highlander hybride SUV 2020

Toyota voegt daarmee helemaal bovenaan zijn gamma een SUV toe: de Highlander is immers 4,95 meter lang en biedt plaats aan zeven passagiers. Een verschuifbare tweede zit rij moet ervoor zorgen dat ook twee volwassenen comfortabel achteraan plaats kunnen nemen, zo verzekert Toyota. Met 658 liter is er ook voldoende ruimte voor bagage. Zeker wanneer je de tweede en derde rij neerklapt: dan is er 1.909 liter beschikbaar.

De Highlander staat op het GA-K-platform van stalgenoten RAV4 en Camry. Dat betekent in de eerste plaats dat deze Toyota eveneens gebruik maakt van de huiseigen hybride aandrijflijn op basis van de 2.5-viercilinder die volgens de atkinsoncyclus werkt. In de Highlander wordt die gecombineerd met een elektromotor op de vooras en een op de achteras, goed voor een totaal vermogen van 244 pk. Volgens de WLTP-cyclus bedraagt de CO2-uitstoot 146 g/km en het verbruik 6,6 l/100 km.

Toyota Highlander hybride SUV 2020

De uitrusting is uiteraard ook op niveau, met Toyota’s Safety Sense met adaptieve cruisecontrol en rijstrookhulp, voetganger- en fietserherkenning; een head-updisplay, Apple CarPlay en Android Auto, zetelventilatie en een digitale achteruitkijkspiegel zoals ook Land Rover gebruikt. De Toyota Highlander neemt boven de RAV4 plaats in het Japanse gamma, en wordt vanaf begin 2021 verkocht.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Commentaires: 0 reacties

Tags

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités