Tesla Roadster wordt op lange baan geschoven

Tesla Roadster productie uitstel prijs

Telkens Elon Musk bij Joe Rogan op de podcast komt, gaat dat niet onopgemerkt voorbij. Deze keer gaf de Tesla-baas af op de lockdown in de Verenigde Staten, en liet hij verstaan dat de Roadster nog niet voor meteen is.

Toen Musk voor het eerst te gast was in de podcast van Joe Rogan, zorgde dat voor opschudding omdat beide heren een pretsigaret deelden. Nu ging Musk opnieuw in op zijn kritiek dat de lockdown die Amerikaanse staten hebben opgelegd in de strijd tegen het coronavirus fascistisch zou zijn. In de podcast noemde hij de lockdown “ongrondwettelijk”.

Rogan vroeg wanneer Tesla Roadster op de markt zou verschijnen. Een concrete datum had Musk niet. De productie van de Model Y op dreef krijgen is de voornaamste prioriteit voor Tesla op dit moment. Daarnaast moet er nog een fabriek in Berlijn worden gebouwd. Ook de Cybertruck moet eerst in productie gaan voor er aan de Roadster gedacht kan worden, aldus Musk.

De Roadster werd eind 2017 aangekondigd. Musk trok de aandacht door de acceleratiecijfers: in 2,1 seconden moet die naar 100 km/u schieten, terwijl de topsnelheid meer dan 400 km/u moet bedragen. Het rijbereik? 1.000 kilometer. De Tesla Roadster valt al een tijdje te reserveren, maar het ziet ernaar uit dat klanten die al een voorschot betaalden nog wat langer zullen moeten wachten.

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
andre123 14:25
Portrait de andre123

het ziet ernaar uit dat klanten die een voorschot betaald hebben nog wat langer moeten wachten....
wanneer hebben we dat nog gehoord?

FLP 10:59
Portrait de FLP

Is er iemand die ooit echt geloofde dat die roadster er ging komen? Met zijn van de pot gerukte, uit de duim gezogen cijfers? Ieder rationeel mens wist dat dit niet realistisch is.
Waarom wordt er trouwens ook nooit iets gezegd over het feit dat cybertruck een concept is, zoals eender welke andere concept, en deze er in definitieve vorm helemaal anders zal uitzien? (ik denk bvb alleen al maar aan voetgangersveiligheid waardoor het ontwerp drastisch veranderd zal moeten worden)

Sven Ferket 19:09
Portrait de Sven Ferket

Zijn de cijfers van de roadster zo onrealistisch? Als je met de model s al 0-100 in 2,1 seconden haalt is 1,9 in een gestroomlijnde roadster met extra elektromotor en een gelijkaardig of zelfs lager gewicht, (lichtere batterij) ambitieus maar niet onhaalbaar. De cybertruck bestaat al en zal in de VS exact dezelfde vorm hebben als de conceptwagen, of deze in Europa goedgekeurd wordt is een ander verhaal.

FLP 14:43
Portrait de FLP

De acceleratietijd alleen is inderdaad perfect realistisch! Maar combineer daarbij een top van 400km/u én tegelijk en rijbereik van 1000km, en dan ben je in het land van de fabeltjes.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités