Luc Donckerwolke verlaat Hyundai Motor Group

Belg Luc Donckerwolke verlaat Hyundai

Onze landgenoot Luc Donckerwolke, sinds 2015 aan de slag bij Hyundai, verlaat het Zuid-Koreaanse merk. Donckerwolke stapt op om persoonlijke redenen.

Voor zijn overstap naar de Hyundai Motor Group was Donckerwolke als designer aan de slag bij Bentley. In 2015 ruilde hij de Volkswagen-groep in voor het Koreaanse merk. Eerst kwam hij aan het hoofd van Hyundai en Genesis, vanaf 2018 werd hij hoofddesigner van de volledige Hyundai Motor Group.

Samen met Peter Schreyer, Sang-yup Lee en ex-BMW-designer Karim Habib liet Donckerwolke de Koreaanse merken afstappen van hun generische ontwerpen en gaf ze hen een eigen identiteit. Onze landgenoot zou vandaag opstappen om persoonlijke redenen en meer tijd willen doorbrengen met zijn familie.

“De groep gaf me het vertrouwen om een design-”dreamteam” samen te stellen dat het dna van de toekomst van de merken en de digitalisering van de designprocessen heeft gedefinieerd”, zegt Donckerwolke in een verklaring. Lee en Habib nemen de taken van onze landgenoot nu over.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités