Audi zegt “Tschüss” tegen DTM

Audi DTM

In een mededeling laat Audi weten dat het na dit seizoen niet langer meerijdt in de DTM, de Deutsche Tourenwagen Masters. Daardoor blijft BMW de enige actieve constructeur in het ooit razend populaire toerwagenkampioenschap.

Met een onafgebroken aanwezigheid sinds 2000, 114 overwinningen en 23 titels verlaat een grootmacht het Duitse toerwagenkampioenschap. Vooral vorig jaar was een bijzonder succesvol jaar voor Audi in de DTM. Na seizoen 2020 blijft BMW de enige overgebleven constructeur in het kampioenschap. Eerder hield Mercedes de DTM al voor bekeken.

Audi wil zich op motorsportgebied voortaan volledig focussen op de Formule E. “Die vertaalt het best onze transformatie naar een aanbieder van sportieve en duurzame elektromobiliteit”, aldus Audi-CEO Markus Duesmann. Enkele jaren geleden hield het merk daarom ook zijn deelname aan uithoudingsraces en Le Mans voor bekeken. De constructeur ontkent evenwel niet dat de huidige coronacrisis en de financiële gevolgen ervan hebben meegespeeld in de beslissing om de DTM te verlaten.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Jos D. 17:32
Portrait de Jos D.

DTM was toch maar een ordinair Duits onderonsje geworden met wagens die mijlenver van bestaande productiemodellen staan. Dat ze zo'n nutteloos commercieel onding maar opdoeken.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités