Morgan Plus Four is Britse BMW Zed Four (2020)

Morgan Plus Four 2020

Morgan heeft zijn Plus 4 vernieuwd. Die maakt voortaan ook gebruik van het nieuwe CX-platform uit aluminium van de Plus Six, en heeft een 2.0 viercilinder turbobenzine onder de kap. Van BMW-makelij.

De Morgan Plus 4 is een van de meest iconische modellen van de Britse constructeur en draait al decennia mee. De radicale verandering zie je dus niet meteen aan de buitenkant, en ook de traditionele Morgan-materialen hout, leder en aluminium zijn opnieuw van de partij. Toch is deze nieuwe Plus Four – met het getal voortaan voluit geschreven – voor 97 procent vernieuwd.

Morgan Plus Four 2020

Het belangrijkste is natuurlijk het platform, dat voortaan uit aluminium bestaat en daardoor lichter en stijver is. Ook onder de motorkap werd er plaatsgemaakt voor een nieuwe krachtbron: de 2.0 viercilinder turbobenzine van 258 pk van BMW. Die kennen we daar als 30i, en gebruiken de Beiers zelf onder meer in hun open tweezitter, de Z4.

Morgan Plus Four 2020

Morgan laat je kiezen tussen een manuele zesbak of een achtbak met schakelpeddels. 100 km/u haalt deze Plus Four vanuit stilstand in 4,8 seconden, zijn topsnelheid bedraagt 240 km/u. De 1.009 kilogram zware Morgan wordt uiteraard nog steeds met de hand gebouwd.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités