Volvo: facelift en milde hybrides voor S90, V90 en Cross Country (2020)

Volvo S90 V90 facelift 2020

Na een carrière van bijna vier jaar zijn de Volvo S90, V90 en V90 Cross Country toe aan een facelift. De Zweden maken van de gelegenheid gebruik om nieuwe milde hybrides in het gamma te introduceren.

De facelift van de grote Volvo-modellen blijft al bij al bescheiden, en beperkt zich dus tot de klassiekers uit de handleiding voor modelfacelifts. Vooraan zien we een nieuw bumperdesign met gewijzigde mistlichten, achteraan nieuwe lichtblokken met dynamische richtingaanwijzers. Nieuwe koetswerkkleuren en velgen maken het rijtje af.

In het interieur krijgt de dure Bowers&Wilkins-audio-installatie een update en monteert Volvo een doorgedreven luchtfilter. De 12-voltstopcontacten worden vervangen door USB-C-aansluitingen en ook het draadloos laden van smartphones doet zijn intrede in de S90, V90 en Cross Country. Een nieuwe zetelbekleding als ledervrij alternatief is eveneens nieuw. Alle interieurwijzigingen bij deze facelift worden ook ingevoerd op de 60-modellen van Volvo (de S60, V60 en V60 Cross Country), die op hetzelfde platform staan.

Volvo S90 V90 facelift 2020

Milde hybrides

Tot slot introduceert Volvo de milde hybride benzine- en dieselmotoren van de XC90 en XC60 nu ook op de rest van zijn gamma, dus op alle 90- en 60-modellen en de XC40. Meer details geven de Zweden daar voorlopig nog niet over.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités