Tesla: Model Y haalt officieel EPA-rijbereik van 505 kilometer

Tesla Model Y rijbereik

Het Amerikaanse Environmental Protection Agency heeft het rijbereik van de Tesla Model Y officieel vastgelegd op 315 mijl, zo’n 505 kilometer. Dat is goed nieuws voor het WLTP-rijbereik, dat traditioneel iets hoger ligt.

Het EPA-rijbereik werd vastgelegd voor de Model Y Long Range en Performance, de twee modellen die je vandaag al kunt bestellen. Eerder, bij het voorstellen van de kwartaalcijfers, liet Tesla al weten dat het de Model Y efficiënter had kunnen maken, en dat het rijbereik volgens de EPA-metingen dus hoger uitkwam dan aanvankelijk gepland. Dat heeft het agentschap nu dus ook bevestigd.

De metingen van het EPA zijn traditioneel iets conservatiever, met een lager rijbereik dan de WLTP-metingen als resultaat. Opmerkelijk: op de Tesla-website blijft het WLTP-rijbereik van de Model Y voorlopig op 505 kilometer staan, hetzelfde als het EPA-rijbereik dus. De verwante Model 3 wordt op de website geafficheerd met een WLTP-rijbereik van 530 kilometer (Performance) en 560 kilometer (Long Range).

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités