Heeft vader van F1-piloot Lance Stroll oog laten vallen op Aston Martin?

Lawrence Stroll Aston Martin

Lawrence Stroll, de vader van Formule 1-piloot Lance Stroll, zou samen met enkele zakenpartners het Britse merk Aston Martin willen overkopen. Dat schrijft Autocar.

Aston Martin zit al lange tijd in financieel zwaar weer. Brexitvooruitzichten, investeringen in elektrificatie en in toekomstige modellen en een afnemende vraag hebben het de Britse constructeur niet makkelijk gemaakt. Aston verwacht daarom veel van de lancering van de DBX als money maker.

Nu zou Lawrence Stroll, de vader van de Canadese F1-piloot Lance Stroll, zijn oog laten vallen hebben op het noodlijdende merk. Stroll, die zijn fortuin verdiende door merken als Pierre Cardin, Ralph Lauren en Tommy Hilfiger mee op de kaart te zetten, is ook eigenaar van het Racing Point F1 Team, en heeft een uitgebreide verzameling Ferrari’s.

Slimme zet?

Stroll zou aan het hoofd staan van een consortium dat zijn zinnen heeft gezet op een meerderheidsaandeel bij Aston Martin. Officieel willen beide partijen niet reageren, maar op een moment waarop de aandelenkoers laag staat en de DBX in de verkoop gaat, lijkt die uitgestoken hand richting Aston Martin een strategisch slimme zet. Het aandeel van Aston op de beurs ging vandaag alleszins al met bijna 20 procent naar omhoog.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités