Update: Audi e-tron krijgt meer rijbereik (2019)

Audi e-tron update 2019

Audi geeft zijn elektrische E-tron een kleine update. Aanpassingen aan de aandrijving, energierecuperatie en de koeling leveren de SUV meer rijbereik op.

Daardoor stijgt het WLTP-rijbereik van de Audi E-tron 55 Quattro met 25 kilometer, tot 436 kilometer. De 50 Quattro haalt op zijn beurt voortaan 336 WLTP-kilometer. De updates komen er na het debuut van de E-tron Sportback, die al met de geoptimaliseerde aandrijflijn geleverd wordt. Door zijn aerodynamischere koetswerk haalt de Sportback zo’n 10 WLTP-kilometer meer dan de E-tron 50 Quattro en 55 Quattro.

De update laat het prijskaartje van de Audi E-tron ongemoeid. De constructeur laat wel weten dat de aanpassingen niet zoals bij Tesla kunnen worden uitgevoerd op al bestaande E-tron-modellen. Ze zijn dus alleen van toepassing op E-trons die vanaf nu in Vorst van de band rollen.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
René Achten 11:00
Portrait de René Achten

Hoe komt het dat verbeteringen op totale afstand die een batterij kan leveren niet op de eerste modellen kunnen toegepast worden? Dit is toch totaal onaanvaardbaar. Moeten we dan toch Tesla kopen?

Een ontgoochelde audi etron fan
René

Adriaan 13:31
Portrait de Adriaan

Is dat niet de prijs die je als early adopter altijd moet betalen? Zo'n stoten zijn even goed gebeurd bij tesla...

Autoencyclopedie 15:13
Portrait de Autoencyclopedie

Het is een technische ontwikkeling die gebaseerd is op de ervaringen met de eerste auto's. Het is eigenlijk een verbetering die leidt tot een hogere actieradius.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités