De nieuwe Volvo XC40 Recharge in 7 weetjes

Volvo XC40 Recharge P8 AWD 2019

Met de XC40 Recharge heeft Volvo zijn allereerste elektrische auto uitgebracht. Dit zijn nog zeven wetenswaardigheden over deze elektrische SUV.

1. Trekhaak als optie

Het is niet altijd even evident op een elektrische auto, maar je kunt als optie een trekhaak kiezen voor je Volvo XC40 Recharge. De maximale massa die je ermee mag trekken bedraagt 1.500 kilogram.

2. 30 liter in de frunk

Door de elektrische aandrijving is de ruimte onder de motorkap natuurlijk vrijgekomen. Volvo doet daar een ‘Tesla’ en doopt die ruimte om tot “frunk”. In de opbergruimte vooraan krijg je zowat 30 liter extra aan bagage kwijt.

3. Gebouwd in Gent

De Volvo XC40 rolt van de band in Gent, en dat zal voor deze XC40 Recharge niet anders zijn. Daarmee bouwt ons land al twee elektrische SUV’s: de Audi e-tron rolt, zoals je weet, in Vorst van de band.

4. De P8 is een Polestar 2

Voluit heet deze XC40 “Volvo XC40 Recharge P8 AWD”. De P8 heeft een elektromotor op de vooras en een op de achteras, samen goed voor 408 pk. De batterijcapaciteit bedraagt 78 kWh. Deze XC40 Recharge is dus niet meer dan een Polestar 2 in een ander jasje.

5. Updates over the air

Nog een ‘Tesla’: het nieuwe infotainmentsysteem op basis van Android krijgt over-the-air-updates voor de software en het besturingssysteem. Een primeur in een Volvo. Apps en maps werden op die manier al geüpdatet in andere Volvo’s, maar nu kan het ook grotere updates aan.

6. Er komt een P4

De eerste exemplaren van de XC40 Recharge worden na de zomer van 2020 verwacht. Tegen eind 2021 komt daar nog een P4 bij, maar daar wil Volvo nog niet veel over kwijt. Een versie met minder vermogen dus, maar of die dan één elektromotor heeft of twee minder krachtige exemplaren combineert, is dus nog niet duidelijk.

7. Hij kost 59.900 euro... of toch ongeveer

Voor ons land zijn er nog geen prijzen bekend. Maar bij onze noorderburen krijgt hij een prijskaartje van 59.900 euro. We mogen er dus voorzichtig van uitgaan dat de prijs in ons land ook enigszins in die buurt zal liggen. Aangezien de Polestar 2 bij ons 59.800 kost, zal de XC40 Recharge daar nog wel onder blijven.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités