Aston Martin DBS GT Zagato is twee voor de prijs van één

Aston Martin DBS GT Zagato 2019

De Britse constructeur Aston Martin zet maar wat graag zijn samenwerking met de Italiaanse koetswerkbouwer Zagato in de verf. Nu doet het dat met de DBS GT Zagato, een exclusief en duur snoepje... waar je nog eens een DB4 GT Zagato bij krijgt.

Zagato vergreep zich de afgelopen zestig jaar al wel vaker aan Aston Martins. Voor zijn honderdste verjaardag gaat het deze keer de DBS Superleggera te lijf. Dat resulteert in deze Aston Martin DBS GT Zagato.

Supernova

Onder de motorkap huist nog steeds de 5.2 V12 met twee turbo’s, die voor de gelegenheid 770 pk produceert. Maar dat is niet belangrijk: bij Zagato telt de verpakking. Dat is in dit geval een koetswerk in Supernova Red met contrasterende accenten in carbon. De velgen krijgen een behandeling in satijnzwart en goud. Het carbon komen we nog tegen in het dak en de diffusor, het goud in de logo’s en wielbouten. Ook het actieve radiatorrooster is om van te snoepen.

Aston Martin DBS GT Zagato 2019

3D-printer

Het rode leder binnenin heet Caithness Spicy Red, en wordt gecontrasteerd met carbon, in onder meer het stuur en de schakelpeddels. Het interieur wordt verder opgeleukt met accenten in carbon en metaal die uit de 3D-printer komen gerold. Het zadelvormige accent op de middentunnel kan worden afgewerkt in carbon, aluminium of goud. Dat laatste duurt zo’n 100 uur om geprint te worden, en moet dan door de nodige ambachtslui worden opgepoetst. Als je daar je gading nog niet in vindt, dan zorgt “Q by Aston Martin” voor je excentrieke wensen.

Aston Martin DBS GT Zagato 2019

Van de Aston Martin DBS GT Zagato worden er maar negentien exemplaren gebouwd, met een prijskaartje van 6 miljoen pond (zo’n 5,35 miljoen euro) zonder btw. Een gepeperde rekening, die weliswaar iets verzacht wordt doordat Aston er een DB4 GT Zagato Continuation bijdoet, die volgens de specificaties van toen maar met de kennis van nu wordt gebouwd. De DBS GT Zagato en DB4 GT Zagato vormen samen de DBZ Centenary Collection.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités