McLaren 720S Stealth is zoveelste “one-off” supercar

McLaren 720S Stealth

Het wordt welletjes. Gisteren de Lamborghini SC18, Bugatti en Pagani hebben er ook een eindje van aan, die “one-off” supercars.

Het basisrecept: neem een al best exotische supercar, gooi er wat extra details op, installeer een “one-off” of “1/5” plaatje in de wagen en kleef er een prijs op van enkele tien- tot honderdduizenden euro’s meer dan het originele. Goed roeren en dan maar een welgestelde klant vinden die hem binnen enkele jaren voor nog meer geld kan voort verkopen. Stevige investering, als je het ons vraagt. Bij meer betaalbare merken noemen we dat gewoon een stockverkoop.

Stealth

De McLaren 720S Stealth is eigenlijk niet meer dan bovenstaand recept. McLaren Special Operations - beter gekend als MSO - kreeg de opdracht van McLaren Londen om de 720S zo naar voren te brengen dat er een ode werd gevormd aan zijn uiterlijk als sportwagen. Zo gezegd, zo gedaan en het resultaat is een 720S in het “Defined Sarthe Grey” met details in rode lakkleur.

McLaren 720S Stealth

Tof weetje: deze rode lak heeft meer dan tweehonderd handwerkuren in beslag genomen. Verder komt de kleur terug op de lichtmetalen velgen en in het interieur. Het materiaal bij voorkeur is carbon aan de buitenzijde en Alcantara binnenin. Deze McLaren 720S Stealth heeft dus alles om iemand heel gelukkig te maken.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités