Shelby Mustang GT schopt het tot 710 pk

shelby_mustang_gt

Shelby is de laatste hand aan het leggen aan haar nieuwe GT die mag pronken met een vermogen van 710 pk. American Muscle baby!

Er zijn maar weinig namen in de automobiel die zonder schaamte naast Shelby kunnen gaan staan. Sinds 1962 heeft Carroll Shelby zichzelf tot een legende doen groeien met het aanpassen van verschillen Ford-modellen. Al mag je ook niet de Shelby Cobra en Dodge-versie van Shelby vergeten. Zelfs na zijn overlijden wordt zijn werk verder gezet, waardoor we naar een nieuwe legende mogen kijken.

De opgefriste Ford Mustang GT is de uitverkorene voor dit project waarbij de 5.0-liter V8 met standaard 450 pk een upgrade krijgt tot 475 paarden. Hetzelfde aantal als de gelimiteerde Mustang Bullitt trouwens. 475 is nog een eindje van die 710 paarden uit de titel. Daarvoor hebben ze nog een supercharger klaarliggen die de Mustang GT naar een niveau boven 700 pk tilt. De laatste testen worden momenteel nog afgerond op deze opstelling.

shelby_mustang_gt

Naast de aanpassing onder de motorkap wordt de motorkap ook veranderd. Samen met andere sideskirts en een nog behoorlijk subtiele achterspoiler. De Amerikanen kunnen het dus wel, subtiel zijn. Een andere grille en 20-duims lichtmetalen velgen maken het uiterlijk af.

shelby_mustang_gt

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités