Upgrade: Polestar denkt aan de achterwielen

new_polestar-developed_software_volvo_cars

Vierwielaangedreven versies van automodellen hebben de naam stabieler te rijden en betere grip te bieden op slechtere wegen. Maar de enthousiasteling wil ook wel wat en daar heeft Polestar iets op gevonden.

Behalve eigen coupé-modellen houden ze zich bij Polestar nog steeds bezig met het verbeteren van Volvo's. Een bodykitje hier, wat extra vermogen daar, het is hen allemaal niet vreemd. Nu hebben ze een aanpassing uitgewerkt voor Volvo's AWD-modellen, eentje die de liefhebbers van achterwielaangedreven auto's wel zullen kunnen smalen.

Goteborg drift

Want dankzij de aanpassing van Polestar wordt op elke Volvo uitgerust met de AWD All Wheel Drive de krachtverdeling herbekeken. Zo wordt er dankzij de upgrade vaker en meer koppel naar de achterwielen gestuurd. Dat komt volgens Volvo het bochtenwerk en de tractie ten goede, maar zorgt ook voor een grotere betrokkenheid van de bestuurder en meer rijplezier.

De upgrade komt beschikbaar wanneer de gebruiker de Dynamic drive modus selecteert of het Electronic Stability Control afzet. Driften lijkt ons niet direct een fluitje van een cent te worden nadat je deze optie selecteert, maar alle beetjes helpen.

geen hybrideupgrade

Het systeem komt beschikbaar op elke Volvo vanaf productiejaar 2019, inclusief de XC40 en S60. De plug-in hybride modellen krijgen de update niet, zij krijgen sowieso al wat meer vermogen en koppel naar de achterwielen gestuurd.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités